Hírek - Bemutatjuk új kapusedzőnket: Kakas Laci bácsit
2017.07.26   15:49

Egyesületünk szakmai stábjához egy nem mindennapi szakember csatlakozott a nyáron. A 2017/18-as szezonban kapusainkat Kakas Laci bácsi készíti majd fel.

A szakmán belül senkinek sem kell bemutatni az ő nevét, de minden football rajongó számára ismerős lehet a neve, hiszen 194 NB1-es mérkőzése mellé két válogatottság is társul. 1980 januárjában pedig egy felkészülési mérkőzésen a Fradi színeiben véghez vitte azt, amit addig még egy kapus sem, kivédte az akkor 20 éves Maradona büntetőjét, ezzel ő lett az első a világon, aki hibára késztette a később a világ legjobbjává vált argentin csillagot. Aktív pályafutását 1990-ben fejezte be, azóta dolgozik edzőként. Megfordult a BVSC, Csepel, és az MTK csapatainál. Volt a válogatott kapusedzője legutóbb a Ferencvárosnál dolgozott. Mi úgy gondoljuk rengeteget adhat ifjú kapusainknak. Vele beszélgettünk pár kérdés erejéig.

 

Mennyire ismerte és követte csapatunkat az elmúlt években?

-Nem követtem hiszen, nem ismertem, mivel egy elég fiatal egyesületről van szó. Egy fradis kollégán keresztül került képbe az Airnergy, sikerült megegyezni a klubigazgatóval, így kerültem ide.

 

Mit szeretne elérni egyesületünknél? 

-Következő években, hogy olyan alanyokat szeretnék találni, és olyan szintre hozni őket, hogy a Ferencváros vagy más nagyobb csapatok le akarják majd igazolni őket. A lényeg, hogy mindenki egy irányba menjen és így formáljunk egy nagy családot.

 

Végül egy személyesebb kérdés: mit csinál, ha épp nem a labdarúgással foglalkozik?

-Gyakorlatilag az életemet a football és a család tölti ki. Hétvégente kb. 8 meccset nézek meg, „szakmázom”, mert mindig van olyan akár hazai vagy külföldi bajnokságokból, amit át tudok adni a tanítványoknak. Meg vagyok fertőzve mondhatnám így is.

 

Ebből a pár sorból is kiderülhet Laci bácsi elkötelezettsége a hivatása iránt, manapság egyre többet hallani, hogy ez a fajta szenvedély hiányzik a gyerekekből. A sok-sok tapasztalat és szaktudás mellett, így ezt is átadhatja majd tanítványainak! Honlapunk figyelemmel követi majd a munkáját az egész évad során. Sok sikert és jó munkát kívánunk egyesületünknél Laci bácsi!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: