Hírek - Berkes Máté: fiatalabbakat foglalkoztatunk majd idősebb korosztályban
2019.03.13   11:07

U13-as korosztályunk téli teljesítményét értékelte a csapat edzője, Berkes Máté.

Két csapatot is szerepltettünk a Futsalban

U13-as csapatainknak mozgalmas tél van a háta mögött. Szinte minden hétvégére jutott valamilyen program. Az idén két csapatot indítottunk futsalban, az egyiket zömében 2006-ban születettek alkották, aki saját korcsoportjukban szerepelhettek. A másik csapatot, 2007-es születésű játékosok alkották, akik így fiatalabbként vettek részt a futsalokon. Terveinknek megfelelően a 2006-osok által alkotott brigád amellett, hogy fizikálisan is megállt a lábain, eredményességi szempontból is remekelt, így csoportjában a harmadik helyen zárta a telet, amivel elégedettek lehetünk, főleg ha megemlítjük, hogy az első helyet az MTK, a másodikat a Soroksár szerezte meg. Fiatalabb csapatunknak ez az év inkább a tanulásról szólt, mint a győzelmekről. A hétvégéken általában meglátszott a fizikális hátrány, ám szereztünk szép gólokat, sőt győzelmet is sikerült elérnünk.

Látványos, érett futball

A Bozsik tornákon is ugyanezt a két csapatot indítottuk el, és csak úgy, mint az ősszel, télen sem lehetett ránk panasz, sőt.. Számtalanszor nemcsak eredményes, de látványos, érett futballt láthattunk a fiúktól. Nagy pozitívum számomra a labdatartásban való fejlődésünk, amit szeretnénk a továbbiakban is kamatoztatni, hiszen a tavasszal is zömében fiatalabbakat foglalkoztatunk majd idősebb korosztályban, így a fizikális előny nem a mi nevünk mellett lesz.

Továbbra is a földön kell járni

Összességében pozitívan értékelhetjük a téli időszakot, megtanultuk, hogy a saját játékunkat kell játszani, sokat mozogni, labdát tartani idősebbek ellen kiemelten. Nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is a földön kell járni, mert csak az edzéseken beletett munka gyümölcsét szedhetjük le hétvégén. Ha ezen az úton haladunk tovább a tavaszi tornák is szép reményekkel kecsegtetnek.

2019. 03. 13. 

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: