Hírek - Egy győzelem, egy vereség
2015.03.22   22:23

Az MLSZ II. osztályú bajnokság Közép A csoportjában az Újpest volt a soros ellenfelünk. Ellentétes előjelekkel vártuk a mérkőzéseket, hiszen míg U17-es csapatunk zsinórban öt győzelem után fogadta a lila-fehéreket, az idősebbeknél ellenfelünk számított esélyesnek, hiszen negyedik helyről, a listavezető mögött mindössze négy pont hátránnyal látogattak hozzánk.

U21-es csapatunk számára nem kezdődött jól a találkozó, hiszen hat perc után hátrányba kerültünk. Az első negyedóra végére pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó: kapusunk véleményes kiállítását követően tíz emberrel folytattuk.
Még az első játékrészben ismét betaláltak a vendégek, így megnyugtató előnnyel futhattak neki a második félidőnek. Amelyben újabb három gólt kaptunk, érdekesség, hogy ebből kettőt a télen tőlünk igazolt Pallus Ádám szerzett. Csapatunknak csak a szépítésre futotta, így a lila-fehérek mindhárom pontot elvitték a Zodony utcából.


AIRNERGY FC U21 - UTE U19 1 - 5 (0 - 2)
Iváncsik - Benedek, Joó, Csatlós, Balogh - Nagy, Kárpáti, Unyi, Gecse, Berkes - Pándi
cserék: Nádasi, István, Oláh, Szidor, Farkas
gól: Nagy

Értékelés:
Nem voltunk elég határozottak védekezésben, így már a mérkőzés elején gólt kaptunk. Úgy érzem, hogy egyenrangú ellenfelei lettünk volna az Újpestnek, ha a játékvezető nem nyúl bele a mérkőzésbe, és nem fogyatkozunk 10 emberre. A második játékrészben volt rá lehetőségünk, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést, de ezúttal nekünk semmi nem jött össze. Két nagy pofont kaptunk a hétvégén, de én hiszek benne, hogy van annyi tartás bennünk, hogy talpra álljunk!

                                                      Pördi Ádám



Az U17-esek azonban tettek róla, hogy az Újpest ne a legjobb szájízzel távozzon.
Az előző mérkőzést szinte lemásolva a hatodik percben született az első találat - ám ezúttal mi örülhettünk. Sokan azt hihették, valami inverz visszajátszást látnak, hiszen a 24. perc ezen a mérkőzésen is gólt hozott - nagy különbség, hogy ismét csapatunk talált be, kettőre növelve az előnyt. És itt még korántsem volt vége, az első félóra végén már néggyel vezettünk, végérvényesen összetörve az Újpest pontszerzésről szőtt esetleges álmait. Ugyan a félidő vége előtt szépítettek a lila-fehérek, ám kézben tartottuk a találkozót, sőt, a második játékrészben tovább nőtt a különbség. Annak ellenére is, hogy nem épp így indult a második félidő, fordulás után tíz perccel két gólra olvadt a vezetésünk, de a győzelem nem forgott veszélyben: az utolsó negyedórában háromszor is mattoltuk a negyedik kerületiek kapusát, így fölényesen diadalmaskodtunk neves ellenfelünkkel szemben.


AIRNERGY FC U17 - UTE U16 7 - 2 (4 - 1)
Nádasi - Német, Fodor, Keszthelyi, Králl - Berki K. - Antal, Dévényi D. - Ferenczi-Bakó - Bakos, Dévényi M.
cserék: Schenk, Kiss, Berki A., Schubert, Blonski, Szegő
gól: Dévényi M.(3), Ferenczi-Bakó(2), Schenk(2)

Értékelés:
Sajnos nem játszottunk jól, de a helyzetkihasználásunk elfogadható volt. Kicsit álmosan kezdtünk a mérkőzést, de ellenfelünk hibáit kihasználva megnyugtató előnnyel zártuk az első játékrészt. Fordulás után túlságosan is megnyugodtuk, figyelmetlenné váltunk, és helyezkedési hibáinkból ellenfelünk felzárkózott. Azonban a nagy kedvvel játszó Dévényi Marci vezérletével ezután is ki tudtuk használni ellenfelünk hibáit. A GYŐZELEMHEZ GRATULÁLOK!

                                                                      Simon Péter

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: