Hírek - Egy nap, négy pont
2015.04.27   15:45

Ugyanazon a napon két mérkőzést jtszottunk az U19-es BLSZ bajnokságban, az egyiket U19-es, a másikat többségében U17-es játékosokkal.

A Kelen ellen kezdtük a BLSZ-maratont, többségében a korosztálynál fiatalabb játékosokkal a sorainkban. Nem kezdtük fényesen a találkozót, a vendégek kilenc perc után vezetést szereztek, azonban ha azt hitték, könnyed mérkőzés vár rájuk, nagyot tévedtek. Az első félóra végén egyenlítettünk, így szünetre 1-1-es állással vonultak a csapatok. Hatvan perc játék után pedig a vezetést is megszereztük, mint később kiderült, ez egyben a három pontot jelentette számunkra, hiszen ellenfelünknek nem futotta válaszra.

AIRNERGY FC U19 - KELEN SC U19 2 - 1 (1 - 1)
Nádasi - Antal, Keszthelyi, Fodor, Králl - István, Dévényi Dániel, Dévényi Donát - Ferenczi-Bakó, Bakos, Csillag
cserék: Fazekas, Satriano, Szabó K., Vozári
gól: Dévényi Donát, Dévényi Dániel


Értékelés:
Egy vegyes, '98-as és '97-es születésű játékosokból álló csapattal fogadtuk a Kelen gárdáját. Kértük a játékosokat, hogy felszabadultan játsszanak, türelmesen járassák a labdát, és a széleken próbáljunk ellenfelünk védelme mögé kerülni. Ebből az első 30 percben semmi sem valósult meg, a határozottan játszó Kelen meg is szerezte a vezetést. A félidő vége felé egy egyéni akció után a tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt értékesítettünk, ebből tudtunk egyenlíteni. Félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, de sajnos a játék képe nem nagyon változott. Voltak játékosok, akik teljesen elfogytak erőben, mind nálunk, mind az ellenfélnél, ezért folyamatos játék nem alakult ki. Végül egy hosszú indítást követően a kapussal szemben egyedül kilépő Dévényi Dániel megszerezte a vezetést és ezzel a góllal a győzelmet is. Csak a győzelemhez tudok gratulálni, a játékhoz sajnos nem.

                                                      Simon Péter



Ezt követően a II. Kerület elleni találkozó várt U19-es csapatunkra. Ezen a mérkőzésen mi tudtunk hamar vezetést szerezni, ellenfelünk néhány perccel a félidő vége előtt egyenlített. Fordulás után gyorsan visszavettük a vezetést, és egészen az utolsó negyedóráig nem tűnt úgy, hogy ez változna, ekkor azonban három perc alatt kétszer is kapituláltunk, így ellenfelünk szinte már a zsebében érezhette a győzelmet, azonban az utolsó percekben egyenlíteni tudtunk, így végül fordulatos, gólgazdag találkozón egy pontot szereztünk. A négy szerzett ponttal megerősítettük harmadik pozíciónkat a tabellán.

AIRNERGY FC U19 - II. KER. UFC U19 3 - 3 (1 - 1)
Iváncsik - Benedek, Joó, Csatlós, Vas - Balogh, Farkas, Unyi, Kárpáti - Pándi, Erdei
cserék: Kárpáti, Fazekas
gól: Csatlós, Pándi, Erdei


Értékelés:
Mindkét félidő elején 5-5 gólt kellett volna rúgnunk a kidolgozott helyzetek alapján, de mindkétszer csak egyet sikerült. A vendégek viszont nem sokat hibáztak a kapunk előtt, így a végén örülhettünk a pontmentésnek.

                                                       Pördi Ádám

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: