Hírek - Felnőtt női csapatunk vezetőedzőjével beszégettünk...
2018.08.08   13:27

Az előző szezonban felnőtt női csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A nyári felkészülési szezonban, több új játékos is érkezett a csapathoz.



Pár hete elindult a felkészülés a lányoknál, hogyan értékeled az eddigi felkészülést?


Nagy lendülettel vágtunk bele a felkészülésbe Tasnádi Rita erőnléti edző kolléganőm segítségével. Nem vagyok egy vajszívű valaki, de néha már én is majdnem sajnáltam a lányokat, amikor láttam mit vár el tőlük Rita. Akit kiszeretnék emelni, mert ő ugyan úgy végig csinálja a feladatokat mivel az edzői feladatai mellett csapatunk egyik meghatározó játékosa. Természetesen a játékunk fejlesztésére is törekszünk. A női fociban a legfontosabb az, hogy csapatként tudjunk működni a pályán és azon kívül is ezt a lányok is érzik, ezért folyamatosan programokat szerveznek.

Mik az első benyomásaid az újonnan érkező játékosokról?

A felnőtt csapatnál a két fontos célkitűzés volt, az tavasszal sikeresen szereplő keretet egyben tartsuk. Ez nagyjából sikerült a meghatározó játékosok közül egyedül Folk Zsuzsi távozott. A másik, hogy a védelem tengelyébe volt szükségünk egy rutinos játékosra ide sikerült leigazolnunk Kátai Lilit a Metis NFC csapatából vele nagyot nyerhetünk. Sikerült leigazolnunk Nádudvari Annát az ő érkezésével egy szorgalmas, nagy munkabírású játékost tudtunk igazolni az Astra csapatától, aki a kapu előtt is feltalálja magát. Vele kiegészülve még eredményesebb lehet a Csorbai-Kókai támadó sor.


Augusztus közepétől új edzővel bővül a női szakág Szabó Zoltán személyében, de addig is Te készíted fel az U19-et a bajnokságra. Mit gondolsz mire lehetnek képesek a bajnokságban a fiataljaink?

Az U19-es csapat teljesen átalakul, mert a kiöregedő 99-es korosztályt nem egyszerű pótolni. Elsődleges feladat a csapat kialakítása és az új játékosok helyének a megtalálása. Erre rá fog menni az őszi szezon, de tavasszal már elvárható lesz az eredményes játék is. Ebben minden segítséget megadok Szabó Zoltán kollégámnak, akit ezúton is szívből köszöntök az Airnergy FC női szakágában.

Az első fordulóban az Újpest csapatával játszunk, akik az első osztályban szerepelt az elmúlt évadban. Mit vársz a találkozótól?

Több szempontból is érdekes lesz ez a mérkőzés. Újpestről több hír érkezett eligazoló és érkező játékosról is. Úgy gondolom, hogy egy ilyen múlttal rendelkező csapat nem engedheti meg magának, hogy sok időt töltsön a másodosztályba főleg egy olyan remek szakemberrel a kispadon mint Oroszi Sándor. Az újpesti csapatot rutinos és képzett játékosok alkotják. Igazi erő felmérő lesz számunkra, de a céljaink elérése érdekében legalább egy pont megszerzésében bízom.

Mi a kitűzött cél az idén?

A kupában szeretnénk egy kört menni mert akkor túl szárnyalnánk az eddigi legjobb kupaszereplésünket. Az ellenfelünk a Nyírség csapata lesz Nyíregyházán, de bízom benne, hogy ez sikerülni fog. Utána pedig meglátjuk meddig tudunk jutni jó lenne egy NBI-es csapattal összemérni a tudásunkat. A bajnokságban az első háromba szeretnénk végezni de nem lesz egyszerű az NBII keleti csoportjában rajtunk kívül még minimum öt csapat (Újpest,Kelen, Szpari,Monor,Szolnok) is így indul neki a szezonnak. Kiegyensúlyozott, izgalmas bajnokságra számítok.

Várható-e még további erősítés a felnőtt csapatban?

Akiket szeretem volna már nálunk vannak és dolgoznak, már csak nagybetűs csapattá kell alakulnunk és akkor nem lesz semmi gond. Még egy játékossal tárgyalunk, őt a támadó sorban látnám szívesen.

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: