Hírek - Férfi futsal: Döntetlen az egyetemiek ellen!
2017.09.05   21:08

Férfi Futsal NBII Nyugati csoport, 1. forduló:

Airnergy FC – TFSE Szertársport.hu 3 – 3 (2 – 2)

Kezdő: Jurassa – Nagy G. (C), Takács, Gabura A., Dévényi D.

Kispad: Tugyi – Kocsi H., Rebők, István B., Berkes, Dévényi M., Blonski

Gólszerzők: Nagy G., Takács, Gabura A.

 

Egyből egy nehéz meccs várt futsalosainkra a szezonnyitón, ahol a TFSE csapatát fogadták a Gyulaiban hétfő este. Az egyetemiek évek óta az NBII erősebb csapatai közé tartoznak, a nyáron pedig jól igazoltak, így ütőképes brigáddal vágtak neki az idénynek.

Ugyanez a mieinkről is elmondható, hiszen több új játékosunk is rendelkezésre állt a mérkőzésre. Sajnos a két Szabó, Ádám és Marci nem tudták vállalni a játékot, remélhetőleg minél előbb pályára léphetnek majd.

A mieink kezdték jobban a meccset, hiszen a 4. percben Takács Marci szerezte meg a vezetést. A vendég együttes kiválóan járatta a labdát, de a félpályán meghúzott védekezésünk sikeresen tartotta őket távol a kapunktól. Egészen a 9. percig, amikor egy kapu előtti kavarodás után Nagy Gabiról pattant a labda saját kapunkba. 3 perc múlva már a másik kaput is bevette egy szabadrúgás utáni legurításból, így ismét mi vezettünk. Újabb 3 perc múlva Szabó Zsolt egyenlített. A félidőig már nem változott az állás.

A második félidőt talán jobban kezdte a TF és végül a 26. percben egy újabb Szabó góllal meg is szerezték a vezetést. Amit szerencsére nem sokáig tartogattak, Gabura Alex volt jó helyen a hosszú kapufánál és pofozta be az oda érkező labdát. Ezután kisebb rohanás jellemezte a játékot. A 36. percben Szabó Zsolt buktatta Dévényit a félpályánál, a játékvezetők pedig talán kicsit túlózva, de odaadták a második sárgáját. Az emberelőnyt viszont sajnos csak kapufára sikerült váltani. Az utolsó két percben többször Jurassa védett, ahogy tette ezt az egész meccs alatt megbízhatóan. 20 másodperccel a vége előtt ismét csak kapufáig jutott a Gabura-Dévényi kettős, így maradt a döntetlen.

Mindent összevetve ez egy jó eredmény, egy erős és jó kondiban lévő ellenfél ellen, így bizakodóan tekintünk a jövő felé. A csapat pénteken lép újra pályára, méghozzá a Romhány vendégeként. Reméljük, sikerül majd megszerezni az első idei győzelmünk!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: