Hírek - Futsal NBII: Vereség a BME ellen
2018.05.02   11:48

Futsal NBII

Férfi Futsal NBII Nyugati csoport Felső-ház

7. forduló:

BME-BT FC – Airnergy FC 5 – 1 (2 – 1)

2018.04.30 (hétfő), 20:30

Gabányi László Sportcsarnok

Kezdő: Bohony B. - Nagy G., Gabura A., Dévényi D., Takács M.

Csere: Seregy L. –Seregy T., Berkes M., Dévényi M., Kövesdi Zs.

Gólszerző: Nagy G.

Igazi 6 pontos találkozó várt hétfő este csapatunkra a Gabányiban a BME ellen. A csapat, aki győzni tud, lépéselőnybe kerülhet a versenytársakkal szemben, ezzel saját kezébe véve a sorsát. Sajnos továbbra is csak 8 mezőnyjátékossal tudtunk kiállni az egyetemiek ellen, és mint később kiderült szükség is lett volna hiányzóinkra. A végeredménynél szorosabb csatát hozott a mérkőzés.

A mérkőzés első negyedórájában a védekezést helyezték előtérbe a csapatok. A hazaiaknak több lehetőségük is akadt a mi hibáinkból, de nem tudták kihasználni ezeket. A játékvezetők igen magasan húzták meg a fault küszöböt, legalábbis az első félidőben, így a letámadó hazaiak ellen nem igazán sikerült megtartani a labdát mieinknek. A 16. percben sikerült kihoznunk a labdát, de Takács keresztbe lőtt passza gyengének bizonyult, így fordulhattak az egyetemiek. A kontrát végül sikerült gólra váltaniuk, miután egy középről érkező lövést Bohony a BME játékos elé ütötte, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Sokáig nem örülhettek, hiszen egy Nagy Gabi által feljátszott labdát Takács Marci tartott meg szépen és várta meg rutinos társát, aki középről egyenlített a 17. percben. Már-már úgy tűnt, az 1-1 marad a félidei végeredmény, de 10 másodperccel a vége előtt Fritz Attila cselezgetett középen, majd lőtt kapura távolról. A lövésébe két védőnk is beleért, ami megzavarta kapusunkat, aki csak beljebb ütni tudta a labdát, így hátránnyal vonult csapatunk az öltözőbe.

A második félidőben aztán sikerült javítani a csapat játékán, valamint a játékvezetők is megtalálták a sípjukat, így több hazai faultot is befújtak. Érdekes módon azt a bizonyos fault küszöböt azért sikerült lejjebb vinni ebben a játérészben miután a mi játékosaink is hasonlóan álltak oda, mint első félidőben ellenfelük. Így mindkét csapat 10-12 perc után elérte a 5-5 faultot. A mérkőzés e szakaszában többször is kiegyenlíthettünk volna, de Dévényi Dani és Seregy Tomi is csak kapufáig jutott, valamint Gabura lövésére utolsó pillanatban ért le, a hazaiak kapusa, Sikur. Ezután már igencsak a játékvezetőkről szólt a meccs, Dévényi Marcit buktatták az egyik bíró orra előtt, de ő könnyen tovább engedte, nem úgy egy perccel később a másik oldalon, ahol hasonló szituációból egyből érkezett a síp, így a vendégek rúghattak 10 méterest. Vezetőedzőnk kifejezte nem tetszését, így őt azonnal kiállította a közelebbi játékvezető. Ezt még kihagyta ellenfelünk, de nem sokkal később egy sarokba bejátszott labdát tartott meg pókfocihoz hasonló mozdulatokkal a hazaiak centere, majd csúszott be hátulról a visszaérkező védőnknek, de természetesen nem jött sípszó. A lecsorgó pedig az egyetemiek elé került, aki ki is játszották ezzel eldöntve a mérkőzés sorsát. A hátralévő időben 5:4-ből kapott egy gólt csapatunk, illetve egy 10 méteresből tudott gólt lőni a hazai csapat. Ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt.

Félreértés ne essék, gratulálunk a hazai csapatnak, akik nagyszerűen játszottak a hétfői napon! Ugyanakkor, mi úgy érezzük, nem volt méltó játékvezetése a mérkőzésnek, hiszen a kétes és a meccset legjobban befolyásoló döntésekből, csapatunk jött ki vesztesen. Persze könnyen lehet, hogy csapatunk, akkor is vesztesen távozik, ha ezek a döntések másképp születnek meg, de aki látta tudja, hogy nehéz túllépni egy ilyen mérkőzésen.

A bajnoki cím sorsa, így már nem a mi kezünkben van, de igyekszünk majd megnyerni a hátralévő 3 meccsünket. Jövő héten, a Pécs együttese látogat hozzánk. Szeretnénk, ha továbbra is többen látogatnának ki a hazai meccseinkre és kiváló hangulatot teremtenénk, hogy méltóan zárhassuk le, ezt a már most emlékezetes szezont! Várunk mindenkit szeretettel a Gyulaiba! Hajrá Airnergy!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: