Hírek - Gödöllúőn jártunk
2015.05.01   15:28

Hét közben elmaradt mérkőzést pótoltunk a Gödöllő otthonában. Mindkét csapatunk számára nagy jelentőséggel bírt a találkozó - az akadémisták éltek a sansszal, és nagy lépést tettek célunk, a bajnoki cím megnyerése felé.


Az U19-es csapat közvetlen riválissal, az éremért vívott harcban első számú kihívóval játszott, győzelem esetén hatalmasat léptünk volna a cél felé, azonban nagyon nehéz mérkőzés várt ránk. A hazaiak nagyon készültek a találkozóra, több olyan játékost is bevetettek, akik eddig jobbára a felnőtt csapatban szerepeltek. Az első játékrészben jól tartottuk magunkat, ugyan a hazaiak voltak enyhe fölényben, de sokáig nem született gól - aztán a félidő utolsó pillanataiban betalált a Gödöllő. Fordulás után úgy tűnt, tudunk újítani, ám ezután újabb gólt ajándékoztunk ellenfelünknek, és innen már nem volt visszaút, ugyan szépítésre futotta, de a mérkőzés végén még emberhátrányba is kerültünk, így a lehető legrosszabbul végződött a találkozó számunkra.

GÖDÖLLŐI SK U21 - AIRNERGY FC U19 4 - 1 (1 - 0)
Fazekas - Benedek, Csatlós, Joó, Králl - Berkes, Oláh, Kárpáti, Unyi, Dévényi - Erdei
cserék: István, Szidor, Farkas, Nádasi
gól: öngól
kiállítva: Dévényi

Értékelés:
Az első félidőben - leszámítva a kezdés utáni néhány percet - kiegyenlített játék folyt, ahol a hazaiak enyhe mezőnyfölényben játszottak, és a legrosszabbkor, a 44. percben megszerezték a vezetést. A második játékrészt jól kezdtük, többet birtokoltuk a labdát, de egyenlítés helyett egy WATTS ZAP-ba illő találattal kétgólos hátrányba kerültünk. A következő negyedórában kiütköztek a mentális problémáink, gyakorlatilag megálltunk, és újabb két góllal terhelték meg a hálónkat. Az utolsó negyedórában felálltunk a padlóról és sikerült legalább a szépítő találatot megszereznünk, de ez csak szépségtapasznak volt jó. Dévényi 90. percben történt ostoba kiállítása csak a korona volt a teljesítményünkre...


                                                                Pördi Ádám





Akadémista csapatunk találkozója is hatalmas téttel bírt, a bajnoki címért küzdő csapatunk a legnagyobb rivális otthonába látogatott. Győzelmünk esetén a saját kezünkbe vehettük a sorsunkat az aranyéremért folyó küzdelemben.
Kissé megilletődötten kedztük a találkozót, nem igazán ízlett ellenfelünk harcmodora: a Gödöllő a mérkőzés elején igyekezett letámadni minket, próbálték a párharcokat erőltetni, és az egy év korkülönbségből adódó fizikai fölényüket kidomborítani. Védekezésben nem riadtak vissza a rendkívül kemény, olykor a durvaság határát súroló megmozdulásoktól sem annak érdekében, hogy lendületes, kombinatív játékunkat megnehezítsék.
A mérkőzés elején nem találtuk a hazaiak harcmodorának ellenszerét, nyomás alatt többször is hibáztunk, ellenfelünknek ebből két nagy helyzete is adódott. Ezekkel azonban nem tudtak élni, és ahogy telt az idő, egyre inkább átvettük a játék irányítását, a félidő második felében már egyértelmű fölényben játszottunk, de igazi helyzetet ekkor még nehezen alakítottunk ki, a hazaiak kíméletlen védekezése múködni látszott.
Azonban néhány perccel a félidő vége előtt megtört a jég: Jurecska szerzett labdát a hazai játékos bizonytalankodását kihasználva, és hiába próbálták hárman is szerelni, mindenkinél gyorsabb volt, majd higgadtan lőtt a kapuba. Nagyon jókor jött tehát az első találat. Hát még a második! Fordulás után alig egy perc telt el, amikor egy felpasszolt labdát ismét Jurecska vett át a hazaiak térfelén, a felezővonal közelében, és hiába a rá rontó védők, meg sem állt a kapuig, és kihasználta a lehetőséget. Ez a gól a fordulópontot jelentette a mérkőzésen, a hazai csapat ezután már nem tudta azt a megalkuvást nem tűrő játékot nyújtani, mint előtte. Jöttek ugyan becsülettel, de legtöbbször már a középpályán labdát tudtunk szerezni, sőt, ziccereket alakítottunk ki. Óriási fölénybe kerültünk, mind labdabirtoklás, mind helyzetek tekintetében, többen is gólt szerezhettek volna, de a hazaiak kapusának eszén nem tudtunk túljárni. A Gödöllő előtt egy igazi helyzet adódott a második félidőben, néhny perccel a mérkőzés vége előtt határozatlanságunkat kihasználva a hazai játékos tíz méterről lőhetett, de nem találta el a kaput. Az utolsó pillanatokban egy kiállítás is borzolta a kedélyeket, a hazaiak fogyatkoztak meg.
Összességében teljesen megérdemelten nyertünk a rangadón, az első tíz-tizenöt percet leszmítva végig magabiztosan, nagy fölényben játszottunk, a hazaiak csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. A helyzetek és a játék képe alapján a nagyobb gólkülönbségű sikert is megérdemeltük volna. Ezzel a három ponttal nagyon fontos lépést tettünk célunk, a bajnoki cím megnyerése felé, és a saját kezünkbe vettük a sorsunkat.


GÖDÖLLŐI SK U17 - AIRNERGY FC U16 0 - 2 (0 - 1)
Jurassa - Kiss B., Blonski, Csopey, Szabó - Német, Lesti, Zsíros, Sziám, Potocska - Jurecska
cserék: Schubert, Balázs, Szegő, Balogh M., Magony
gól: Jurecska(2)

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: