Hírek - Hivatalos: Tóth László a női felnőtt csapatunk új edzője
2019.06.22   19:27

Az Airnergy FC örömmel jelenti be, hogy a következő szezontól a női felnőtt csapatunk irányítását Tóth László veszi át.


A 2019/2020-as szezonban ismét az NBII.-es bajnokságban, illetve a regionális futsalbajnokságban fog elindulni női felnőtt csapatunk, immáron Tóth László irányításával. Az alábbiakban vele készült interjúnkat olvashatják.

Üdvözlünk az Airnergy FC-nél. Hogy érzed magad?

Először is, köszönöm a lehetőséget és a felkérést, örülök, hogy itt lehetek. Elég friss a megállapodás, az első impulzusok viszont mindenképpen pozitívak.


Mesélj nekünk egy kicsit eddigi edzői pályafutásodról. Hol és milyen csapatoknál fordultál meg edzőként?

 Fiatal játékosként, 18 évesen már belekóstoltam egy kis időre az edzői pálya szépségeibe, de a 2004-es évet tekintem annak, amikor tudatosan elkezdtem gyerekek mellett dolgozni Gödöllőn. Ott a nulláról felépítettem néhány barátommal a Gödöllői Bikák Sport Klub utánpótlását, amit nagyon élveztem. Az 1996-97-es születésű gyerekekből álló csapattal remek éveket töltöttem el, nyertünk országos II. osztályú bajnokságot kétszer is, valamint az úttörök között voltunk a korosztályos futsal bajnokság elindulásakor. Az akkor U15-ös bajnoki kiírást veretlenül nyertük meg és az azt követő öt évben minden négyes döntőben részt vettünk. A gyerekek után jött a felnőtt korszak. Voltam játékos edző Gödöllőn és Bagon, utóbbival, már mint „csak” edző bajnokságot nyertem a Pest megyei II. osztályban három évvel ezelőtt. A következő állomás Veresegyház volt, akikkel az ötödik helyig jutottam el, az elmúlt nyár óta, pedig a Pest megyei II. oszályban szereplő Csömör KSK-nál dolgom, akikkel a z első közös szezonban bronzéremnek örülhettünk. A női fociba 2012-ben csöppentem bele, amikor is az Újpesti TE női szakágánál kaptam munkát az U17-es csapat mellett. A szakág később átköltözött az Újpest FC-hez, ott az U19-es és a felnőtt női Budapest bajnoságban szereplő második csapat volt az enyém. Legjobb eredményünk a fiatalokkal egy országos ötödik hely volt, míg a felnőtt lányokkal egy bajnoki ezüst és egy Budapest Kupa ezüst. A futsal is nagy szerelem, itt is mindkét nemnél dolgoztam, fiú fronton Gödöllőn és Kartalon Nb II-ben, női szinten a Rubeola FC női futsal csapatát irányítottam hosszú éveken keresztűl, akikkel ezüstig jutottam a másod osztályban.

 

...játékosként?

 Gödöllőn nőttem fel és ott is lettem felnőtt játékos. Végigjárva a ranglétrát a korosztályos csapatoknál, 17 évesen bemutatkozhattam az NB II-ben. Játszottam Palotáson, szintén NB II-ben, míg Tiszafüreden és Veresegyházán NB III-ban.  Sajnos egy komolyabb bokasérülés és az azzal járó hat műtét miatt már nem bírtam a mindennapi terhést, de megyei szinten még játszottam pár helyen, a teljesség igénye nélkül: Gödöllőn, Veresegyházán, Bagon, Aszódon és Őrbottyánban... A teremfoci, azaz a futsal is az életem része, ebben a szakágban eljuthattam az NB I-ig, az Aramis játékosaként kupa- és bajnoki ezüstnek örülhettem.

 

Mik a legfontosabb jellemzői az általad irányított csapatnak?

 Amennyiben az emberi oldalát nézem, akkor a legfontosabb gondolat, hogy a játékosok jó közösséget alkossanak, értemesek, vidámak, pozitív gondolkodásúak és jó szellemiségűek legyenek. Ez közhelynek tűnhet, de egy ilyen kohézió nagyon sokat jelent egy-egy csapat életében. Szakmai  szemszögből megközelítve, szeretem a támadó, kreatív focit, és ezt is próbálom a csapataimnál előtérbe helyezni. Legyél vagány, tudatos, folyamatosan agyalj a pályán és ha kell, vállalj kockázatot, de soha ne legyél felelőtlen! Mindezek mellett azt is vallom, hogy az adott bajnoki sorozatban nem feltétlenül az ér révbe, aki a legtöbb gólt rúgja. Összességében egy, a pályán és pályán kívül is remek közösséget alkotó társaságot próbálok formálni az adott csapatomból.

 

Mozgalmas időszak elé nézel, ami a játékos mozgást illeti. Vannak már olyan személyek, akik követnének Téged ide a klubhoz?

 Aki egy kicsit is jártas a női szakában, az tudja, hogy nem egyszerű egyik pillanatról a másikra egy szinte teljesen új csapatot összerakni. A csapat előző edzőjét jó páran követték új állomáshelyére, szóval én már tisztában voltam ezzel a ténnyel, azaz, hogy majdnem a nulláról kell felépíteni a keretet. Nagy kihívás, de ezért is szép a mi kis focink. Dolgozunk azon, hogy minél hamarabb összeálljon az a keret, amellyel nekivághatunk az előttünk álló szezonnak. Azt se feledjük, hogy a klubnak kiváló utánpótlás csapatai vannak, így nyugodt szívvel építhetünk be az U19-es csapatból is játékosokat, ami egyébként is a céljaink között van.

 

Mik a közeljövő célok, amit szeretnél elérni?

 Elsősorban azt, hogy legkésőbb július elejére ősszeálljon a csapat gerince, akikkel el tudjuk majd kezdeni a felkészülést. A szerepléssel kapcsolatban nincs eredménykényszerben a csapat, így a legfontosabb cél az első időszakban, hogy a lányok összerázódjanak és kialakuljon az a szellemiség, amit szeretnénk majd itt képviselni, természetesen minden tekinteben megfelelve a klub filozófiájának.

 

Mit üzensz a leendő játkosaidnak?

Nem vagyok egy üzengetős típus. Örömmel fogadok mindekit, aki úgy gondolja, hogy egy jó kis közösségű csapatban szeretne focizni! A munkában hiszek és abban, hogy alázatossággal, tudatossággal, pozitív gondolkodással, na és hittel nagyon sok minden elérhető.

2019. 06. 22.


Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: