Hírek - Keserű László, az U18-as csapatunk edzője...
2018.08.07   12:51

Az idei szezonban Keserű László irányítja majd az U18-as csapatunkat, illetve Bozsik koordinátorként is folytatja a munkát.



Az előző szezonban Bozsik koordinátorként dolgoztál, illetve a télen ideiglenesen átvetted az U16-os csapatot. Az idén pedig új kihívás vár rád, hiszen az U18-as csapatunkat irányítod. Mi volt az első gondolatod, mikor megtudtad, hogy Téged kérnek fel?


Mint minden ilyen jellegű hír, természetesen ez is várakozással és egészséges izgalommal töltött el. Hozzá kell tennem, elődöm Magyar Krisztián remek munkát végzett a csapattal, ami eredményekben is megmutatkozott, a tavalyi szezonban az Egyesület legeredményesebbje volt a 2001-es korosztály. Remélem sikerül hasonlóan sikeres szezont futnunk, ami nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen.

Mik a benyomásaid az eddig látottakról, az eddig közösen elvégzett munkáról?

Szerencsére nem teljesen ismeretlenül kellett belevetni magunkat a közös munkáb köszönhetően annak, hogy az Ainergy FC-nél tényleg olyan az edzői- és játékos közeg, mint egy nagy családnál, mindenki ismer mindenkit. Volt alkalmam szinte minden játékossal dolgozni a tavalyi szezonban, kivel többet, kivel kevesebbet. Természetesen informálódtam a keret felől, ami kiindulási alapnak tökéletes volt. Erre az alapra szeretném a saját egyéniségemből fakadó elképzeléseimet ráépíteni. A mögöttünk hagyott hetek azt mutatják, hogy erre a srácok is vevők.

Volt mozgás a keretben, mi a véleményed az újonnan érkező játékosokról?


Hála az égnek ilyen téren az állandóság jellemzi a csapatot. Egy érkező volt a keretbe, ő is
„házon belül” váltott. Ez – mondanom sem kell - szerencsés helyzet egy edző számára.


Hogyan sikerültek a felkészülési mérkőzések?

Eddig két felkészülési mérkőzést játszottunk: a Goldball U19-es együttese ellen 3:0-ra, a Soroksár U17-es csapata ellen 6:0-ra tudtunk nyerni. Előbbi volt az első közös megmérettetésünk, de a kemény munka látszott a srácokon, mondhatni ólom lábakon mozogtak. A mezőkövesdi edzőtábort követően a soroksári meccsen jobban néztünk ki, látszott az addig beletett munka, jobb erőben voltunk, persze frissességről itt sem beszélhetünk. Viszont azok a taktikai elemek, amiket a két mérkőzés közötti időszakban gyakoroltunk már megjelentek a játékunkban, ami biztató. Úgy érzem tettünk egy kis lépést afelé, amit várok a csapattól a jövőben. Bár nagyon sablonos, de pont ott tartunk, ahol ilyenkor tartanunk kell.

Mit gondolsz, hova érhet oda majd a végén az Airnergy FC U18-as csapata?

Ez nehéz kérdés! Az idei MLSZ III. Osztály Közép-Kelet csoport jelentősen megváltozott az ebben a bajnokságban induló csapatokat tekintve. Én mindig annak a híve voltam és vagyok, hogy nekünk saját magunkkal kell foglalkozni. A klubvezetéssel átbeszéltük és letisztáztuk a szezonra vonatkozó dolgokat. Számszerű helyezésről mindig veszélyes beszélni. Elsődlegesen fejlődjön a gárda! Ha mernek nagyot álmodni, amiért képesek beletenni azt a mennyiségű és minőségű munkát, amit kell, valamint ugyanilyen fegyelmezettek maradnak, mint eddig, annak szerintem meglesz a gyümölcse.

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: