Hírek - Kettős győzelem a nyitányon
2015.08.27   11:02

A Tabán otthonában kezdte meg szereplését az MLSZ II. osztály Közép A csoportjában U19-es és U17-es gárdánk. A mérkőzések a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakultak: kettős Airnergy-győzelemmel zártuk a napot.


U17:

Elsőként akadémista U17-es korosztályunk lépett pályára, ellenfelünk pedig a várakozásoknak megfelelően több olyan játékossal a soraiban várta a kezdő sípszót, akik ezen a nyáron érkeztek NB I-es klubok utánpótlásából. Azonban ez sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy a Tabán sikerrel vegye fel velünk a harcot.
Nagyon hamar megszereztük a vezetést, mindössze három perc játék után már nálunk volt az előny: Jurecska lépett ki jó ütemben a védők között, és a hosszú sarokba lőtt. A korai gól után továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést, és öt perccel később növelni tudtuk az előnyt, játékosunk egy az egyben megverte emberét, majd érkezett is a bepassz, amit a berobbanó Jurecska a léc alá lőtt.
Gyorsan eldőlt tehát a három pont sorsa, ám itt messze nem volt még vége, a huszadik percbe léptünk a mérkőzésen, amikor ellenfelünk védője a saját térfelének közepéről haza akarta adni a labdát, azonban olyan szerencsétlen mozdulattal tette ezt, hogy a kissé kint álló hálóőr fölött átpörgetve a saját kapujába jutott a játékszer. Öngóllal növeltük tehát tovább a különbséget, amely az első játékrész végére ötgólosra nőtt.
Előbb egy labdaszerzést követően Barta kígyózott át a Tabán védelmén, lerántani sem tudták és a 16-oson belülre érve higgadtan helyezett a kapuba, majd a félidő utolsó pillanataiban egy pontatlan beadást csíptünk el még a hosszú oldalon, és a visszagurított labdára ismét ő érkezett, megszerezve önmaga második, a csapat ötödik találatát.
A második félidőben is folyamatos fölényben játszottunk, ám ekkor már kisebb "fordulatszámon", de a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, sőt, tizenegyesből megszereztük a hatodik gólunkat, így a vége kiütéses, teljesen megérdemelt győzelem. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy ellenfelünk az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le, egy durva belépőért kapott második sárga lap miatt kerültek emberhátrányba. U17-es akadémistáink tehát remekül kezdték az idényt, folytatás péntek délután, a Goldball ellen.

TABÁNI SPARTACUS U17 - AIRNERGY FC U17 0 - 6 (0 - 5)
Fehér - Kiss, Blonski, Petike, Szabó, Kovács, Zsíros, Magony, Barta, Czinege, Jurecska
cserék: Jurassa, Potocska, Csopey, Balázs, Balogh
gól: Jurecska (3), Barta (2), és öngól

Értékelés:
Az első félidőben határozottan jól futballoztunk, tetemes előnyt szereztünk a játékrész végére. Fizikálisan és játékban is a Tabán fölé nőttünk, helyzeteinket is jól használtuk ki. A második félidőben visszavettünk a tempóból, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Jó erőkből álló ellenfél ellen sikerült GYÖZNÜNK, teljesen megérdemelten! Gratulálok a csapatnak!

                                                    Simon Péter



U19:

Egy győzelem tehát már megvolt, következett az U19-es összecsapás, amely nem indult olyan gólzáporral, mint a fiatalabbak mérkőzése, sokkal inkább a mezőnyjáték, a küzdelem volt jellemző erre a találkozóra. Eleinte nem igazán találtuk a játék ritmusát, így a Tabán akarata érvényesült - a vezető gólt azonban mi szereztük meg: villámgyors ellentámadásunkkal nem tudtak mit kezdeni a hazai védők, Kocsi egy az egyben megverte emberét, majd az ötös sarkáról középre passzolt, az érkező Nagy pedig nem hibázta el a ziccert. Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, alig néhány perccel vezető gólunk után ellenfelünk játékosa jó ötemben ugrott ki a védőink között, visszapasszolt labdáját pedig Pfeiffer lőtte a léc alá.
Az első játékrész így döntetlennel zárult, a második félidőre azonban jelentősen feljavultunk, egyre inkább átvettük a játék irányítását, és ez az eredmény alakulásában is megmutatkozott.
Az 53. percben a tizenhatos sarkáról végezhettünk el szabadrúgást, és Kocsi Henrik gyönyörűen csavart a rövid sarokba, a labda a kapufát is érintve jutott a hálóba.
Ismét megvolt tehát a vezetés, és ellenfelünk előtt igazán nagy helyzet nem is adódott, csapatunk viszont tovább növelte az előnyt.
Az utolsó negyedórára fordulva szép labdajáratást követően kikerült szélre a labda, ellenfelünk védője nem tudott közbeavatkozni, a középre passzolt labdát Kocsi egy átvétel után a hálóba lőtte, ezzel önmaga második, a csapat harmadik gólját szerezve. Nem ő volt az egyetlen duplázó a mérkőzésen, ugyanis alig két percre rá egy oldalszabadrúgás után a lecsorgó labdára Nagy Balázs csapott le, így  négyre növelve góljaink számát. Ezután újabb találat nem esett, ellenfelünk azonban az U17-es csapatukhoz hasonlóan ezúttal is tíz emberre fogyatkozott, egy brutális, hátulról történő becsúszás ért teljesen jogosan piros lapot.
Hibátlanul zártuk tehát az első fordulót, mindkét csapatunk magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott.

TABÁNI SPARTACUS U19- AIRNERGY FC U19 1 - 4 (1 - 1)
Iváncsik - Benedek, Csatlós, Kakuszi, Juhász. Berkes, Unyi, Erdei, Oláh, Kocsi, Nagy
cserék: Dévényi, Balogh, Csikó, Csicsely, Szidor, Fazekas
Gól: Kocsi (2), Nagy (2)

Értékelés:
Az első játékrészben nem találtuk a játék ritmusát és a hazaiak ránk tudták erőltetni az akaratukat. A második játékrészben fokozatosan átvettük a játék irányítását és mind fizikálisan, mint mentálisan felőröltük az ellenfelünket. Az utolsó negyed órában már csak egy csapat volt a pályán és akár nagyobb arányban is megnyerhettük volna a találkozót. Gratulálok a győzelemhez, egy erős ellenfél otthonából hoztuk el a három pontot.
 
                                                         Pördi Ádám

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: