Hírek - Kijutott az EB-re a felnőtt futsalválogatott!
2015.09.24   08:34

Kedd este Debrecenben óriási izgalmak közepette, a hosszabbítás utolsó pillanatában szerzett góllal harcolta ki a belgrádi EB-n való részvételt a válogatott Románia ellen - büszkén mondhatjuk, hogy egyesületünk is képviselteti magát a hatalmas sikert elért nemzeti csapatban!

Az idegenbeli 2-2-es döntetlent követően kedvező helyzetből várta a válogatott a hazai visszavágót, és több mint 3500 szurkoló előtt, a rendes játékidő ezúttal is  2-2-es eredménye után következő hosszabbításban ugyan hátrányba került, ám előbb egyenlíteni tudott, majd Dróth Zoltán utolsó másodperces találatával megnyerte a találkozót, így kvalifikálta magát a belgrádi Európa-bajnokságra.

Egyesületünk ráadásul különösen büszke lehet, hiszen a bravúrt végrehajtó nemzeti csapat keretében Airnergy-futballistát is találunk!
Klacsák Bence 2011 óta, tehát már négy éve egyesületünk nagypályás labdarúgója, igaz, legutóbb a 2013/14-es szezonban lépett pályára színeinkben, akkor 18 találkozón játszott. A futsalt és a nagypályás labdarúgást évekig párhuzamosan űző játékos azóta futsal-karrierjére összepontosít - hogy sikerrel, azt a válogatottbeli szereplés is jól mutatja.
A mindössze 21 esztendős játékos fiatal kora ellenére már több mint ötven NB I-es találkozón van túl teremben, és azután, hogy végigjárta a korosztályos válogatottakat, immár a felnőtt nemzeti tizenegyben számít rá Sito Rivera szövetségi kapitány - egyesületünk labdarúgója, a Dunaferr DF Renalpin futsalosa a románok elleni párharcra is meghívót kapott, így ő is részese volt a fantasztikus eredménynek. (a képen Klacsaák Bence mellett Gabura Gyula, az Airnergy FC klubigazgatója)
Egyesületünk számára óriási büszkeség, hogy Klacsák Bence révén képviseltetjük magunkat a nemzeti csapat keretében!  Bencének, és természetesen az egész válogatottnak gratulálunk az EB-szereplés kivívásához, és sok sikert kívánunk a belgrádi tornán való szerepléshez!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: