Hírek - Lezártuk a 2018/2019-es bajnoki évet...
2018.06.10   19:51

A tegnapi napon került sor az egyesületi évzáróra, mellyel lezártuk hivatalosan is a 2017-2018-as szezont. Az ünnepséget Gabura Gyula az Airnergy FC elnöke nyitotta meg. Szó esett a most elért eredményekről és az elmúlt évek eredményeiről is, mível az idei év különleges a klub történelmében. Idén nyáron lett az Airnergy FC 10 éves. Számos bajnoki cím és dobogós eredményeket sikerült elérni az elmúlt időszakban. Továbbá elhangoztak a létesítménnyel kapcsolatos információk, valamint a következő szezonnal kapcsolatos tervek. A hagyományokhoz hűen, az idei évben is a bajnoki helyezést elérő csapataink átvehették érmeiket és a vele járó serleget. Elsőként a leány U16-os csapatunkat köszöntöttük, hiszen a lányok a MLSZ Leány U16 Keleti csoportjában a harmadik helyet szerezték meg az első nagypályás szezonjukban.


Ezt követően az U18-as futsal csapatunk játékosai részesültek díjazásban. Magyar Krisztián által dirigált csapat a Futsal I. Osztály Nyugati csoportjában a harmadik helyet szerezte meg.


A folytatásban újra a nagypályás csapatoké volt a főszerep, hiszen az MLSZ U19 III. Osztály Közép C csoportban ezüstérmet szereztek fiaink. Pördi Ádám vezette csapatunk mindössze 1 ponttal maradt el a tabella első helyezettjétől. 25 mérkőzésből 20 alkalommal arattak győzelmet és az összecsapások alatt 117 gólt szereztek, ellenben a legkevesebb gólt kapták, ami szám szerint 19!


Ezt követően az U17-es korosztályunk került a reflektorfénybe. Az MLSZ U-17 III. Osztály Közép C csoportjában harmadik helyezést értek el fiataljaink. Magyar Krisztián által irányított csapatunk a Biatorbágy csapatával harcolt az utolsó fordulóig a dobogóért, amit végül mi nyertünk meg.


Az érmek átadása után következett a Budapest bajnokságban induló csapataink díjazása. Elsőként az U19-es csapatunk vehette át a megérdemelt aranyérmeket és a vele járó trófeát. Az Airnergy FC U19-es csapata ebben a szezonban a BLSZ bajnokságban kimagasló eredményt ért el. Az alapszakaszt veretlenül abszolváltak a fiúk. 81 rúgott és 9 kapott góllal szemben. Az alapszakasz lezárultjával kettévált a mezőny felső- és alsóházra. A felsőházban ugyan két alkalommal vesztesen jöttünk le a pályáról, de az első helyünk nem forgott veszélyben.


A közös fényképezést követően az U17-es csapatunkra került a sor, akik az első helyen végeztek a BLSZ U17-es kiírásában. Csapatunk 16 mérkőzésből 13 alkalommal megszerezte mind a három pontot.


Végezetül pedig az ideiévben első alkalommal bajnokságban szereplő felnőtt csapatunk következett. Gabura Gyula által irányított csapat, a pályán 100%-os teljesítménnyel jutott fel a BLSZ harmadosztályba. Elképesztő számokat felmutatva lett bajnok a felnőtt csapatunk. 176 alkalommal rezegtették meg az ellenfelek hálóját és mindössze kilenc kapott gól az Airnergy FC neve mellett.


A folytatásban az idei évben is díjaztuk a saját korosztályában kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosainkat. Elsőnkként a hölgyek következtek. 2008-as születésűek között az idei évben legjobb teljesítményt Sokácz Nóra nyújtotta. Olár Rebeka a 2005-sök között bizonyult a legjobbnak. A Bozsik korosztály után a nagypályás csapatainkból is kikerültek az idei év legjobbjai. 2004-es születésű legjobb női labdarúgó az idén Fazekas Vivien lett. Az eggyel idősebb korcsoportban Varga Bettinát választották az idei év legjobbjának. Az U16-os csapatunkból az idén feljebb kerülő 2002-sek közül, pedig Jakab Bianka bizonyult a legjobbnak. Az idei bajnoki szezon legjobb 2001-ben született labdarúgója Papp Zsófi. Ezt követően a legjobb 2000-ben született női labdarugó következett, aki Tajti Nikolett lett. A szezonban a 1999-es születésűek között Pistyán Ágnes kaphatott különdíjat. Felnőtt csapatból, pedig Gula Eszter érdemelte ki a különdíjat.


A program következő részében a fiú Bozsikos korosztályok különdíjasai vehették át a díjakat. U7-es korosztályban Erik Brganunc, az U8-as korosztályban Horváth Gábor, az U9-es korosztályban Bánhalmi Bence, az U11-es korosztályban Balogh Áron, illetve Varga Milán a 2007-ben születettek között bizonyult a legjobbnak. Végül, pedig az U13-as korosztályban Egyed Norbert vehetett át különdíjat. A kiskorosztályokat követően kerültek díjazásra a nagypályás csapatainkban kiemelkedő teljesítményt nyújtott játékosaink. 2004-es születésűek között Sztojka Márk vehette át különdíját. A 2003-sok között az idei évben Miklós Tibor nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az U16-ban szereplő 2002-es születésű Németh Dániel lett a legjobb. Az u17-es korosztályban nyújtott remek teljesítményt és ezzel különdíjas lett Sági György. Az idei szezonban leköszönő 99-es születésű korosztály, elnyűhetetlen játékosa Blonski Péter kapta a különdíjat. Végül pedig a felnőtteknél Berkes Máté lett az idei évben legjobb teljesítményt nyújtó labdarugó.


Díjazásra kerültek a futsalban résztvevő csapataink legjobbjai is. A hölgyeknél az U15-ös korosztályban Gulyás-Szabó Boglárka, míg az U19-nél Kókai Krisztina lett az idei év legjobbja.
A fiúknál a Bozsik korosztályosoknál Bánhalmi Zsombor és Körmendi János vehette át különdíját. Az U15-sök között Gelencsér György, illetve az U17-sek között Kövesdi Zsombor bizonyult az idei év legjobbjának. Az U19-es korosztályban Dévényi Dániel kapott elismerést, illetve a felnőtt futsal csapatunkból Nagy Gábor (Futre) vihette haza különdíjat.


Az ünnepségünk folytatásban nem felejtettük el az Akadémia korosztályaiból kiöregedő játékosokat sem, tőlük - Dévényi Mártontól, Blonski Pétertől, Jurassa Zsolttól, Zsíros MarcelltőlSzabó Marcelltől, Lesti BalázstólCsopey Györgytől, Kiss Balázstól, Körmendi Bálinttól, Balázs Gergőtől és Czinege Bencétől - személyre szóló oklevéllel búcsúztunk. Köszönjük az elmúlt éveket, amelyeket közösön tölthetünk. Pályafutásotokhoz sok sikert kívánunk!



Az ünnepség utolsó részében az idei szezon gokirálynőjét, gólkirályát, kapusát és az év futsal kapusát is díjaztuk. Az év gólkirálynői címet az U16-ban szereplő Bokor Dominika vehette át, aki 48 gólig jutott a bajnokságban. A férfiak között Dévényi Márton bizonyult a legjobbnak, aki minden bajnokságot figyelembe véve 76 gólig jutott. Az idei év legjobb kapusa hölgyek közül került ki. A női felnőtt NBII-ben magabiztos teljesítményt nyújtó Szappanos Csilla lett. Az év futsal kapusa elismerést, pedig Tugyi Dávid zsebelte be.


Ahogy minden évben úgy ezúttal is díjaztuk azon szülőket, akiktől sok segítséget kapunk. A díjazottak között köszönthettük Kövesdi Lászlót, Kókai Zoltánt, Dévényi Balázst, valamint Pördi Józsefet. Köszönjük az idei évben nyújtott segítségüket!


Végül
pedig kiosztásra került az év edzője díj is. Az idei szezonban három bajnokságban indult csapataival. Bronzérmet szerzet a Futsal U18 I. Osztályban, valamint az MLSZ U17 III. Osztály Közép C csoportjában. A szezon végén pedig a magasba emelhette a BLSZ U17-es bajnoki serleget. Az idei szezonban kimagasló teljesítményt nyújtó Magyar Krisztián hódította el az év edzője elismerést! Gratulálunk!


Az ünnepség végén lezártuk a 2018-2019-es szezont, de a programok ezután is folytatódnak. Júniusban indul a tábor első turnusa, illetve tornákon és strandfocin is jelen leszünk az idei nyáron. Minden játékosunknak kellemes pihenést kívánunk a nyári időszakra!   
Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: