Hírek - Magyar Krisztián irányítja az U16-os csapatunkat...
2018.08.09   13:10

Tavalyi szezonban többek között bajnoki címeket is ünnepelhettél a csapatoddal, valamint megválasztottak téged az év edzőjének is a klubnál. Milyen gondolatok vannak benned, ha erre visszatekintünk?

A tavalyi évzáró  nem csak egy hagyományos évvége volt a számunkra, hanem egy korszak lezárása. A csapat zömével 4 és fél évet töltöttünk együtt. Mélyről indultunk, de a szisztematikus munkának köszönhetően évről évre fejlődve szép sikereket elérve elmondhatjuk magunkról, hogy a jelenkori Airnergy legsikeresebb csapatává váltunk. Az elmúlt évben két nagypályás és két futsal bajnokságban indultunk, ahol 2 bajnoki cím mellé két bronzérmet is sikerült begyűjtenünk. Megnyugvás számomra, hogy Keserű László személyében egy felkészült edző veszi át a csapatot, az Ő személye garanciát ad a további fejlődéshez. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a fiúk alázatos és kitartó munkáját és szüleik folyamatos segítségét.

Az idén új kihívás vár rád, hiszen az újonnan alakult U16-os csapat irányítását veszed át, hogyan értékelnéd az eddigi látottakat?

Ismét nagy fába vágtam a fejszém, ugyanis 20-25 egymásnak és nekem is idegen sráccal karöltve kell új csapatot építenünk. A fiúk sok helyről, mind más és más előélettel és fizikális állapotban érkeztek. Az biztos, hogy minimum fél év el fog menni míg mindenki felveszi a ritmust és az utolsó láncszem is a helyére kerül. Azt elmondhatom, hogy mindenki nagy elánnal vetette magát a munkába és a kezdeti fejlődésnek is megvannak a jelei.

Legutóbb a Goldball csapata ellen játszottatok felkészülési mérkőzést. Hogyan értékeled a találkozót?

Az edzőmérkőzésünk a Goldball vegyes csapatával volt, ahol 2004-2002-ig mindenki megfordult. Az első félidőben a biztonságos védekezés mellett 4-5 gólhelyzetek is sikerült kialakítanunk és sokat léptünk előre a labdakihozatalok terén is. Bár vereséget szenvedtünk sok bíztató jelet láttam a csapat teljesítményében.


Az előző szezonban az U18-as futsal csapatunkat is irányítottad. Az idén is rád vár ez a feladat. Mik a célok az idén?

A sokszoros terhelés mellett nagyon nagy öröm ez számomra, mert így nem fogok teljesen elszakadni a 2001-től sem. Meg kell, hogy mondjam nagyon hiányoznak. Több célt is kitűztünk erre az évre az egyik, hogy újabb taktikai elemeket játékunkban építve tovább fejlődjünk, valamint, hogy minél tőbb játékos bemutatkozhasson az NB II- es felnőtt csapatunkban. Ezek mellett nem is lehet más a célunk, mint, hogy tovább gyarapítsuk az érmeink számát.

Várható még a keretedben mozgás a nyár folyamán?

Remélem, hogy minél hamarabb kialakul a végleges keret, elősegítve ezzel a játékosok egymás közti, valamint csapat és edzője közötti kohhézió gyors kialakulását.

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: