Hírek - Nyugdíjba vonult a magyar kispályás futball és futsal zászlóvivője...
2018.12.07   12:54

A 80-as évek végén, a 90-es évek elején a Budapest Honvéd második aranykorszakában olyan labdarúgók futballoztak a csapatban, mint Détári Lajos és Pisont István. Ők és sok más Nb1-es játékos is Robi bácsihoz jártak enni a Lőrinc étterembe. Akkoriban a kispályás futball tömegsport szinten működött 5+1-es rendszerben az országban, aki akart csinált csapatot és eljárt az ilyen tornákra. Robi bácsi csinált is, összeszedte az ismerettségi körébe tartozó jobbnál jobb játékosokat és végig vertek mindenkit az országban. Robi bácsi támogatta, menedzselte a csapatot, mindent ő intézett. Mondhatjuk, hogy létrehozta a technikai vezető fogalmát.

Időközben nemzetközi terepre tévedtek és látták, hogy külföldön már a futsalt játszák, 4+1-ben, speciális labdával. Ez akkor teljesen új volt itthon. Robi bácsi is része volt annak, hogy a futsal eljutott hozzánk, szervezett formát öltött és egyre népszerűbbé vált.

Az első hivatalos Magyar Futsal Bajnokságot 1997-98-as szezonban rendezték, melyet az Aramis csapata nyert meg, nem meglepő módon Robi bácsi közreműködésével.
Az Aramisnál eltöltött 8 év alatt olyan edzők mellett dolgozott, mint Ritter Imre és Soós Ferenc. Ez idő alatt két bajnoki címet nyert a csapat.

Innen Gödöllőre vezetett az útja a 2000-es évek közepén, ahol ismét csupa válogatott labdarúgó és Kis János edző mellett dolgozhatott. Két bajnoki címet nyertek.

A rövid, de sikeres gödöllői korszak után 2010-ben a Ferencvároshoz került, hogy segítse a patinás klub futsal szakosztályának felemelkedését.

2014-től 2016-ig a Vasas futsal csapatának a munkáját segítette.

2016 nyarán pedig az Airnergy kötelékébe került.
Két és fél éven át láthattuk, milyen odaadással és szenvedéllyel vagy a sportág iránt, melyre az egész életedet áldoztad.


Ezúton szeretnénk megköszönni a játékosok, edzők és klubvezetők nevében, akikkel valaha együtt dolgoztál mindazt a rengeteg munkát, szeretetet és segítséget amit tőled kaptunk!

Köszönjük szépen!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: