Hírek - Pördi Ádámmal, az U19-es csapat edzőjével beszélgettünk...
2018.08.12   20:26

Továbbra is Pördi Ádám irányítja a jövőben az U19-es csapatunkat.



Hogyan telik a nyári felkészülési szezon?

A kánikulai meleg ellenére összességében jól dolgoznak a srácok. Mivel viszonylag sok új játékos érkezett, így a fizikai felkészítés mellett a csapatjáték kialakítására és csiszolására is hangsúlyt kell fektetni már a felkészülés elején. Úgy érzem, hogy jó úton haladunk és egy masszív és ütőképes csapat van kialakulóban. Nagyban segíti a munkát, hogy kimondottan jó az öltözői légkör, így az újonnan érkezetteknek gördülékeny volt a beilleszkedés.



Eddig három felkészülési mérkőzésen vagytok túl. Hogyan értékelnéd az eddig látottakat?  

Két mérkőzést a BLSZ II. osztályú felnőtt csapat ellen játszottuk. Remekül szolgálta a felkészülésünket, hogy játékban és futómennyiségben kellett felülmúlni ellenfeleinket, mert fizikálisan nem kerekedhettünk felül. Az első mérkőzésen a védekezésünkkel lehettem elégedettebb, hiszen nem kaptunk gólt, a második mérkőzésen már a támadójátékunk hatékonysága is feljavult. Természetesen az eredmény most még másodlagos, de láttam bíztató jeleket, amire lehet építeni és persze rengeteg hibát és pontatlanságot, amit az előttünk álló hetekben még javítanunk kell. A tegnapi találkozón, amit a Goldball U19-es csapata ellen vívtunk, már érződött a munka a fiúkon, frissességnek nyoma sem volt. Szép gólokat rúgtunk, de az egy bekapott gól ellenére a védekezésünkben rengeteg helyezkedési hibát vétettünk.  Van két hét a formába hozásra és a finom hangolásra. Amennyiben továbbra is jól dolgozunk,  bárki ellen jó eséllyel vehetjük fel a versenyt a bajnokságban.



Ugyan még tart az átigazolási szezon, de már most van pár érkező a csapathoz. Mi a véleményed az újonnan érkező játékosokról?

Ami nagyon fontos számomra, hogy emberileg megtaláltuk a közös hangot. Jó a hozzáállásuk, elfogadták és magukévá tették a céljainkat és a követelményeket. Természetesen van, aki komoly erősítést jelent és van, akinek még sokat kell fejlődnie, ahhoz hogy a kezdő csapatban kapjon helyet. Persze a bajnokság hosszú, sok minden előfordulhat és kellő szorgalommal sokat lehet előre lépni. Mindenképpen kiemelném Petike Ivánt, akinek az érkezésével veszélyesebbé vált a támadójátékunk és Kondorosi Gábort akinek higgadtsága és játékintelligenciája tovább erősítheti az eddig is jó mutatókkal rendelkező védelmet.



Várható még további erősítés?

A legnagyobb erősítés, hogy egyben maradt a tavalyi keret így az újonnan érkezettekkel együtt megfelelő játékosállomány van alakulóban céljaink eléréséhez. Persze még van egy-két név a noteszomban, de a futballban az a biztos, ami már elmúlt, így erről nem is mondanék többet. Augusztus végéig még sok minden előfordulhat!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: