Hírek - Személyi változások a szakmai stábban
2014.03.13   17:15
Az Airnergy HFC a folyamatos fejlődés és megújulás útján van, vezetőségünk fontosnak tartja, hogy az egyesületben futballozó gyermekekkel a legjobb és legalkalmasabb edzők foglalkozzanak. Ennek megfelelően több személyi változás is történt a tavaszi szezon kezdetére.  

Nagy örömmel jelentjük be, hogy klubunk szakmai stábjához 2014 márciusától csatlakozik Simon Péter, korábbi NB1-es labdarúgó, válogatott Futsal-játékos. Simon Péter a továbbiakban az U9-es csapat felkészítéséért és a Futsal csapataink trenírozásáért is felelős.

Simon Péter 9 éves korában kezdett futballozni az FTC színeiben, ahol 1983-tól 1994-ig játszott és bemutatkozhatott az NB1-ben is. Többször is a csapat gólkirálya volt. Ezután több évet futballozott NB2-es és NB3-as csapatokban, mint például a Pesterzsébet, a BKV és a Fót. A rutinos játékos ezután Németországba igazolt, ahol a negyedik osztályban szerepelt, majd Magyarországra igazolása után ismét német nyelvterületre, de ezúttal Ausztriába szerződött. Hat évig tartó ausztriai légióskodás után kétszeres bajnok és kétszeres gólkirályként tért vissza hazánkba.

Nagypályás pályafutása mellett több mint 10 évet játszott a Futsal NB1-ben, ahol a Kanárik csapatában játékosedző, csapatkapitány, többszörös gólkirály is volt egy személyben. Játszott a Csömörben is. A Futsal kapcsán nagyon büszke arra, hogy háromszoros NB1-es gólkirály és válogatott is lehetett.

Ausztriai játéka után (3-4 évvel ezelőtt) úgy gondolta, mindenféleképpen szeretne a futball és a futsal mellett maradni, így edzősködésbe kezdett. Nagyon szeret a gyerekekkel foglalkozni és elmondása szerint edzői pályafutása kezdete óta fejleszti önmagát, hogy minél jobb utánpótlás edző lehessen.

„Nagyon örültem és megtiszteltetésnek vettem a felkérést, hogy az Airnergy-nél edzősködjek. Gabura Gyula klubigazgató keresett meg, akivel több mint 20 éves barátságot ápolunk, így nagy lelkesedéssel vágok bele a munkába” – mondta Simon Péter, aki márciustól az U9-es csapat és a Futsal edzések vezetője is lesz.

Akadt távozónk is, a klubunktól távozott Bongó Krisztián kapusedző. Krisztiánnal a klub közös megegyezéssel szerződést bontott, így ő már nem tartozik a szakmai stábhoz. Kapusedzői szerepkörben őt váltja Lakos Zsolt, korábbi NB1-es futsalkapus.

Zsolt pályafutása sajnos hamar félbeszakadt egy fiatalkori vállsérülés miatt, ezért 2003-ban kezdett futsalozni a magyar első osztályban. Kétszer játszott bajnoki döntőt és egyszer kupadöntőt, továbbá kétszeres NB1 bronzérmesnek is mondhatja magát. Az NB2-ben egyszeres bajnok a Gödöllővel, sőt NB2-es válogatott is volt korábban. Jelenleg is a Csömör kapusa, de inkább az edzősködésre koncentrál.

Kapusedzőként ezelőtt Gyömrőn dolgozott, ahol a legkisebbektől a felnőtt csapatig minden korosztállyal foglalkozott (ahogy nálunk is tenni fogja). Az Airnergy HFC-hez barátja, Simon Péter ajánlotta be, klubunk két edzés után szerződtette.

„Utánpótlás edzőként olyan értékeket szeretnék közvetíteni a fiatalok számára, amit nemcsak a futballpályán, hanem az élet minden területén hasznosítani tudnak. Ilyen a közösséghez való tartozás, a fegyelem, a küzdeni tudás és nem utolsó sorban a társak iránti felelősségérzet. Ezek mind olyan erények, amiknek elsajátítása a gyerekek egész életére jótékony hatással lehet, legyen szó iskoláról, később munkáról, családról… Nem mindenkiből lehet jó kapus, de bárkiből lehet jó ember!”

Klubunk további két fiatalnak is feladatot ad a jövőben: Szirt Olivér és Berei Dániel lelkes edzőjelöltek is részt vehetnek egyesületünk munkájában.

Reményeink szerint a bővülés egyesületünkre nézve fejlődést jelent majd, és reméljük azt is, hogy a változások elősegítik játékosaink minél jobb szereplését. Hajrá Airnergy!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: