Hírek - Szezonzáró értékelés I.: U14
2015.06.11   14:00

U14-es csapatunk ugyan a tavaszi szezonban mindössze két döntetlen és egyetlen vereség mellett 12 alkalommal győzni tudott, végül ez is kevés volt a dobogó eléréséhez. Az ősszel szerzett 31 pontot héttel túlszárnyalva 38 egységet tettünk a nevünk mellé a szezon második felében, s a bajnok Maglód sem tudott legyőzni minket, csak a Hatvan ellen szenvedtünk vereséget, azonban ez is kevésnek bizonyult, hogy érmet akasszanak a nyakunkba a bajnokság végén.



Óriási lendülettel kezdtük a tavaszi menetelést, az első négy találkozót kivétel nélkül három ponttal, és kétszámjegyű rúgott góllal abszolváltuk. A győzelmi széria ezután is folytatódott, hetet nyertünk zsinórban, sorrendben Veresegyház, Salgótarján, Vecsés, Dabas, Gödöllő, Szanda és Csepel volt menetelésünk áldozata. Ezután következett a Honvéd elleni rangadó, melyen ugyan hamar szereztünk kétgólos előnyt, végül be kellett érnünk egy ponttal.
Ezután látogattunk Hatvanba, egyetlen tavaszi vereségünk helyszínére, ahol félóra leforgása alatt háromszor kapituláltunk, innen pedig már – dacára annak, hogy ellenfelünk az első félidő végén tíz, majd az utolsó negyedórára kilenc főre fogyatkozott két kiállítást követően – nem tudtunk fordítani, két gólra futotta az erőnkből így szoros vereséget szenvedtünk. Ezt követően újabb győzelmi szériát kezdtünk építeni, négyszer nyertünk zsinórban, majd következett a végül bajnoki címet szerző Maglód elleni összecsapás, melyen ugyan az első félidőben hátrányba kerültünk, de végül egy pontot otthon tartottunk, zárásként pedig idegenbeli győzelem következett az ősszel minket legyőző Csep-gól otthonában.

A fejlődés az őszi szezonhoz képest nem csak a szerzett pontokban, vagy sokszor a mutatott játékban figyelhető meg: míg az első félévben 74 rúgott gólunkhoz 29 kapott társult, a szezon második felét 113-14-es, imponáló gólkülönbséggel abszolváltuk! Összesítve a 187-43 megsüvegelendő teljesítmény: miénk lett a harmadik legtöbb szerzett, és szintén harmadik legkevesebb kapott gól a mezőnyben – csak sajnos a pontokat tekintve negyedikek lettünk.
Házi gólkirályunk az a Pásztor Roland lett, aki csak télen érkezett csapatunkhoz, és mindössze tizenöt mérkőzésen 37 alkalommal talált be, ezzel a góllövőlista hatodik helyén végezve. A házi rangsorban rajta kívül hárman termeltek még 20 gól felett: Kelemen Krisztián 28, Balogh Máté 26, Dudás Viktor 25 találattal zárt.

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: