Hírek - Szezonzáró értékelés II.: U16
2015.06.11   14:39

2014 nyarán indult egyesületünkben az akadémiai képzés, a Szily Kálmán Szakközépiskolában lévő bázisunkon. A TOP Football Labdarúgó Akadémia első évfolyama az idei szezonban egyesületünk U16-os korosztályaként az MLSZ II. osztály Közép-Kelet csoportjában szerepelt. Idő kellett, hogy a számtalan egyesületből érkező játékosokat igazi csapattá kovácsoljuk, és elsajátítsák az egyesületünkre jellemző játékstílust, azonban az idő előrehaladtával egyre markánsabban megmutatkozott a rengeteg elvégzett munka mind az eredményeket, mind a mutatott játékot tekintve, hatványozottan igaz ez a tavaszi szezonra.



A bajnokság első felében még adódtak olyan mérkőzések, melyekkel nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, a bajnokság félidejében 31 szerzett ponttal, tíz győzelem mellett egy döntetlent játszva és háromszor vereséget szenvedve, 69-20-as gólkülönbséggel álltunk a harmadik pozícióban, öt egységgel lemaradva a második helyezettől, és nyolccal a listavezető mögött.
A tavaszi szezonra végérvényesen beérett az elvégzett munka, sorra jöttek a győzelmek, legtöbbször fölényes, többgólos sikert arattunk, és a mérkőzések képét tekintve is domináltunk. Zsinórban hat siker után úgy látogattunk Gödöllőre, a listavezető otthonába, hogy tudtuk, győzelmünk esetén elérhető közelségbe kerülhet célunk, a bajnoki cím. Játékosaink nem okoztak csalódást, a találkozó nagy részében mezőnyfölényben játszva, számos helyzetet kialakítva 2-0-ra legyőztük a hazaiakat.
Győzelmi szériánk ezután is folytatódott, azonban a Dunaharaszti elleni elmaradt találkozón sajnos csak egy pontot szereztünk, így hiába nyertük meg az összes többi tavaszi mérkőzésünket, a bajnoki aranyérmeket a Gödöllő játékosainak nyakába akasztották, két ponttal maradtunk le mögöttük. A harmadik pozícióban végző Gyöngyöst pedig szintén két egységgel utasítottuk magunk mögé. Akadémiánk első korosztálya tehát ezüstéremmel zárta bemutatkozó szezonját egyesületünk színeiben.

Az őszi 31 ponthoz negyvenet tettünk hozzá a bajnokság második felében, a tavaszi szezon mérlege imponáló: 13 győzelem mellett mindössze egyetlen döntetlen, 75-6-os fantasztikus gólkülönbség! Sajnos a bajnoki aranyéremhez ez sem volt elég, összességében 144 szerzett találatunk a harmadik legtöbb, a 26 kapott pedig messze a legkevesebb a mezőnyben.
Házi gólkirályunk a Nagyréde csapatától érkező Jurecska Erik lett 47 góllal, ő a góllövőlista második helyén végzett. Rajta kívül legeredményesebb játékosaink a 17 illetve 16 találattal záró Szabó Marcell és Dévényi Márton voltak.

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: