Hírek - Tóth Keve az U17 vezetőedzője
2014.08.11   10:54

A 2014/2015-ös szezonban csatlakozott klubunkhoz Tóth Keve, aki az U17-es csapat trenírozását kapta feladatául. Keve mielőtt az utánpótlásban dolgozott volna, erőnléti edzőként több száz sportoló felkészüléséért dolgozott. Kétszeres magyar bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát a Gödöllő futsal csapatának erőnléti edzőjeként, vezetőedzőként az NB1-ben a hetedik helyig vezette a Vasast, aminek utánpótlás csapatával bajnokságot is nyert nemrég. Ismerd meg közelebbről!

- Hol töltötted aktív labdarúgó pályafutásod?

- Magyar szemmel nézve, csak junior korig futballoztam egyesületi szinten. Az FTC-ben kezdtem 12 évesen, majd a Bp. Spartacus, később a Hungarocamion ifjúsági csapatában játszottam, 17 évesen már többször pályára léptem a felnőtt csapatban is. Aztán az MTK-VM és a 22-es Volán közti átigazolási huzavona közepén szegre akasztottam a cipőmet. Ezután már csak kispályás bajnokságokban szerepeltem, amíg nem kerültem külföldre. Hazatérve a Parlament-válogatottban játszottam 2 évig, majd folytatódott a grund futball. 

- Milyen poszton játszottál? Legszebb emlékeid a futballról?

- Kapus poszton kezdtem, de a pálya minden területén kipróbáltak edzőim. Leginkább a támadófeladatok álltak hozzám a legközelebb, és mivel imádtam focizni, mindegy volt, hol vagyok a pályán, csak kezdő lehessek és rúghassam a bőrt!

Sosem tudtam veszíteni, így minden edzést és mérkőzést véresen komolyan, de vidám hangulatban végeztem! Csapat társaim ebben partnerek voltak, így szinte minden emlék, ami beugrik, megpezsdíti a véremet…

- Hogy kezdted az edzői pályafutásod?

- Mivel idegenhonban több országban éltem és sportoltam (más sportban voltam edző, - több száz sportoló erőnléti-táplálkozási felkészítésében vettem részt), miután hazaköltöztem a magyar labdarúgásban csak 2005-ben kezdtem el dolgozni…

Erőnléti és kondicionáló trénerként a Gödöllői Bikák felnőtt futsal csapatánál kezdtem pályafutásom, majd fokozatosan olvadtam bele a futballedzők világába. Aztán sok tanulással teltek az évek, és még több szakmai feladattal bíztak meg a Vasas futsal csapatánál. Két évvel ezelőtt a Vasas Labdarúgó Akadémia akkori szakmai vezetője megalapozottnak találta, hogy a futsal és a nagypályás labdarúgás alapjainak oktatását próbáljuk meg egy kísérleti korosztálynál az U-15-nél bevezetni, ami annyira jól sikerült, hogy azonnal bajnokságot nyertünk. Más kérdés mi volt utána…

- Hol edzősködtél ezelőtt?

- A Vasas Kubala Akadémia után, a Pénzügyőr SE-be igazoltunk az U-16-os korosztályú Vasas-játékosaimmal. Ők többségében az idei bajnokság végeztével ott maradtak, ahol a klub szakmai vezetése a megtisztelő U19-U21-es kerethez továbbította őket. Továbbiakban is sok sikert kívánok nekik…

- Mik a legjobb eredményeid? Mik a legszebb emlékeid edzőként?

Erőnléti és kondicionáló trénerként a Gödöllői Bikák felnőtt futsal NB1-es csapatával:

  • 2xMagyar Bajnok és Kupagyőztes, Futsal BL 16. hely

Vezetőedzőként:

  • Vasas felnőtt futsal NB1-ben 7.hely,
  • Vasas felnőtt futsal NB2-ben 3.hely
  • Fejér Megye Felnőtt 4.hely
  • Vasas Kubala Akadémia U-15 BLSZ 1.hely

- Hogyan kerültél kapcsolatba az egyesülettel?

- Az Airnergy U16-os edzője, Simon Peti által ismertem meg Gabura Gyula elnök urat és Pördi Ádámot, akikkel olyannyira azonosak voltak szakmai elképzeléseink, hogy nem is lehetett másként, minthogy csatlakozzam a klub stábjához.

- Mit hallottál korábban az Airnergyről? 

- Mivel fiatal egyesületről van szó, keveset hallottam róla. Remélem, minél hamarabb erősítjük a klub szakmai és erkölcsi hírnevét, miként a játékosok is megtiszteltetésnek veszik az egyesületi tagságukat! Hiszem, és látom, hogy a szakmai stáb felkészültsége és hivatástudata az eddigi sporttapasztalatom alapján az elsők közé emeli az utánpótlás csapatait!

- Játszott csapatod ellenünk? Annak mi lett a végeredménye?

- 2014 év elején kétszer játszottam a régi csapatommal az Airnergy ellen: egy műfüves keresztpályás tornán, ahol vereséget szenvedett az U16-os csapatom, majd néhány héttel később egy futsal-tornán találkoztunk, ahol az én csapatom nyert, majd a tornát is megnyertük.

 

 

 

- Mi a filozófiád?

- A filozófiám, így a mottóm: „Egy futballmérkőzés, sosem játék, hanem harc magunk ellen (amit az ellenfelünk nem könnyít meg) a győzelem elérésében. Minden poszton minden másodpercben a pályán harcolni kell, és nem a meccset kell megnyerni, hanem a mérkőzés minden pillanatának minden csatáját.”

- Mik a céljaid az U17-es csapattal?

- A srácok, akik ma az Airnergy U-17-es csapatához tartoznak (akiknek fontos, hogy céljaik legyenek, akik nem csak a számítógép, televízió rabjai), a futball az életük! Így, nekem megtiszteltetés, hogy megmutathatom - és bízom benne, hogy megszerettethetem - az edzést és a versenyzést.

Szeretném, hogy kezelni tudjanak egy olyan adrenalin emelkedést, egy olyan érzést, amelyet sajnos csak kevesen ismernek. Célom, hogy ne csak egyszerű focisták, hanem tisztességes, taktikailag teljesen felkészített, atléta fizikumú, versenyhelyzetre és megmérettetésre áhítozó labdarúgók legyenek.

Ilyen formán, a valós életre is segítem őket.

- És az egyesülettel?

- Saját célom - az nagyon nem lehet, mivel az egyesület céljaival kell tudnom azonosulni. Amennyiben ez a cél közös, úgy a klub munkájában megtisztelő feladat, hogy az egyesület akadémiai felépítésében, az edzőpályák, ketrec foci, strandfoci, futsal, és Magyarországon egyedülálló kondicionáló- rehab- és táplálkozási center kialakításában legjobb tudásommal segíthessek.  

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: