Hírek - U19: Nemzetközi tornagyőzelem
2014.06.22   13:08

2014 pünkösd vasárnapján, míg klubunk fiatalabb korosztályai Csepelen és az Ikarus pályán vettek részt az MLSZ által szervezett Pünkösdi Futball Fesztiválon, addig az U19-es csapatunk már a második napját töltötte Prágában egy nemzetközi utánpótlás-tornán. Az U17-es játékosokkal kiegészülő U19-es csapatunk úgy vágott neki az utazásnak, hogy nem számított könnyű megmérettetésre, hiszen akadt, hogy a pályán 4 év volt a különbség nem a mi javunkra. Ehhez képest az első napon, szombaton öt csoportmérkőzésből 4-et megnyert csapatunk, így az elődöntőbe jutott, amit vasárnap rendeztek. Az elődöntőt és a döntőt másnap már kapott gól nélkül nyerte meg az Airnergy U19, így egy nemzetközi tornán elért győzelmet érő kupa is gazdagította a serleggyűjteményt az egy héttel későbbi évzárón.

Csoportmeccsek:

Airnergy HFC – TSV Böbingen (német) 3-0
Airnergy HFC – HV Born (holland) 6-0
Airnergy HFC – FC Oetwil Geroldswil (svájci) 10-0
Airnergy HFC – SSV Köpenick Berlin (német) 1-2
Airnergy HFC – PH Almelo (holland) 5-0

Földesi Károly, az U21-es csapat vezetőedzője, aki Prágában az U19-et irányította, a következőképp foglalta össze az első nap mérkőzéseit: "Egy nagyon hosszú napot tudhatunk magunk mögött, hiszen 5 mérkőzést játszottunk 30 fokos melegben műfüves pályán, ahol tisztességgel helyt álltunk és minimális célkitűzésünket teljesítve az elődöntőbe jutottunk. Reménykedünk, hogy holnap kivívjuk a döntőbejutást."

Elődöntő és döntő:

Airnergy HFC - FC Born (német) 5-0
Airnergy HFC – Groen Wit ’62 (holland) 1-0

Földesi Károly büszke volt a csapatra a két napos megmérettetés után: "Nagyon jó erőfelmérőnek bizonyult ez a nemzetközi torna. A csapat megtapasztalhatta, hogy mennyire keményen játsszák hazánkon kívül a labdarúgást. A döntőben a fizikálisan erősebb Hollandok egy félidőn keresztül uralták a játékot, de a második félidőben megszereztük a vezetést és ezen a hétvégén Prágában mi bizonyultunk a legjobbnak. Gratulálok a csapatnak!"

A tornáról készült képeket ide kattintva tekintheti meg!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: