Hírek - U20 Futsal: Bajnokcsapat!
2017.05.29   21:20

U20 Futsal, II. osztály, Döntő

Sorozatban harmadjára vett részt csapatunk az ezúttal Dunakeszi által megrendezett döntőn. Így több játékosnak volt már ehhez hasonló élménye, de többen most először élhették át egy döntő sajátos hangulatát. 2 éve 3., tavaly 2. helyen végzett csapatunk, így már csak az arany hiányzott a gyűjteményből.

Elődöntő:

 

Airnergy FC – Energia SC Gyöngyös 3 – 3 (1 – 1) büntetőkkel 8 – 7

2017.05.28 (vasárnap), 14:30

Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnok

Kezdők: Jurassa – Petike Zs., Szabó M., Dévényi Dániel, Brganunc A.

Cserék: Zsíros M., Blonski P., Lesti B., Berki A., Dévényi Márton, Dévényi Donát, Berkes M.

Gólszerzők: Szabó M., Dévényi Márton, Dévényi Dániel

 

Hosszúra sikerült az elődöntő, melyből végül csapatunk került ki győztesen. Álmos kezdés után, végül Szabó révén sikerült megszerezni a vezetést, de hamar jött az egyenlítés. A vendégek csapatkapitányának szép szólója után, már csapatunk futhatott az eredmény után, de nem sokáig, mivel szép támadás után Dévényi Marci egyenlített. Sajnos nem sikerült gólra váltani sem emberelőnyt, sem tízméteresek sorozatát, így következhetett a hosszabbítás. Hamar vezetéshez jutottunk, Dévényi Dániel pofozott be egy kipattanót, de ez sem volt elég a győzelemhez, a semmiből ismét sikerült gólt kapni, így jöhettek a büntetőrúgások. Jurassa bravúrosan védett, és kifogta ellenfelünk mindhárom büntetőjét, csakhogy játékosaink egyet sem értékesítettek. Ezután ráéreztek a csapatok, és gól-gólt követett. Két kör után, mikor már a kapusok is lerúgták büntetőiket, ellenfelünk hibázott, majd Lesti állt oda és megoldotta a feladatot, így döntőbe juttatva a csapatot. Így rengeteg energiát elpazarolva, de csapatunk vehetett részt a fináléban, ahol, mint később kiderült a Kecskemétet 4-2-re búcsúztató hazaiak, a Dunakeszi csapata volt az ellenfél.

 

Döntő:

 

Airnergy FC – Dunakeszi Kinizsi Futsal 4 – 2 (2 – 2)

2017.05.28 (vasárnap), 17:30

Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnok

Kezdők: Jurassa – Petike Zs., Szabó M., Dévényi Dániel, Brganunc A.

Cserék: Zsíros M., Blonski P., Lesti B., Berki A., Dévényi Márton, Dévényi Donát, Berkes M.

Gólszerzők: Dévényi Márton (2), Szabó M., Berki A.

A kérdés az volt, mennyire tud majd csapatunk felpörögni egy ilyen fárasztó elődöntő után. A válasz meggyőző volt. A mérkőzés előtt, úgy tűnhetett nem csapatunk az esélyesebb. Ennek ellenére sikerült felülmúlni az ellenfelet, egy nem akármilyen döntőben.

Az első félidő tapogatózó játékkal kezdődött, saját térfélen védekező csapatokkal. Dévényi Marci Berki Atival játszott össze gyönyörűen és szép góljával törte meg ezt a csendet. Egy ideig sikerült tartani az előnyt, majd egy védekezési hibát kihasználva egyenlítettek a hazaiak. Dévényi Marci ezután újra villant a Facebook-on is látható góllal. Sajnos ez az előny sem tartott sokáig, egy középső összjáték után jött az egyenlítés még az első félidő végén.

A második félidőben két fáradt csapat között főleg az döntött, ki akarja jobban a győzelmet. Szerencsére azt lehetett érezni csapatunk minden tagja akarta ezt a győzelmet. A 28. percben sikerült újra vezetést szerezni egy Dévényi Dániel által elvitt majd visszakészített labdát Blonski lőtt kapura, és a kapu előtt kialakuló kavarodást Berki Attila használta ki. Ezután nagyszerűen tartotta a csapatunk az előnyt. Masszív védekezés, és elöl sikeresen megtartott és megjátszott labdák, ahhoz vezettek, hogy az ellenfél túl sokat szabálytalankodott. Szabó állt oda kissé bátortalanul a tízmétereshez, de ezúttal nagyszerűen tüzelt a kapuba, kétgólosra növelve az előnyt. Ellenfelünk a végjátékban 5-4 elleni játékkal próbálkozott, de védekezésünk ezúttal rendben volt, és a szerencse is a mi oldalunkon állt, így csapatunk hatalmas küzdéssel sikeresen vette az akadályt és BAJNOK lett!



Gratulálunk nekik! Hajrá Airnergy!

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: