Hírek - Véget ért az U19, U16 és az U14 bajnoksága
2014.06.03   22:55

Az év közbeni, átkötött meccsek miatt igen sűrűre sikerült csapataink idényzárása. Több csapatunk is két meccset játszott május utolsó hetében, az U14 hét napon belül három bajnoki mérkőzésen és egy Bozsik programon is szerepelt. Ennek megfelelően az elmúlt hét mérkőzéseit egy cikkben foglaljuk össze.

Az U21 két mérkőzést játszott, a május 27, keddi meccsen idegenben szenvedtünk 6-3-as vereséget az Újbuda ellen, míg a 31 szombati, III. kerület elleni hazai mérkőzésen végre megtört a rossz sorozatunk és 2-1-es sikert arattunk. A legidősebb korosztálynak már csak egy, a Szent István elleni idegenbeli mérkőzése van hátra.

Az U19-es csapatunk MLSZ U21 II. osztály Közép-kelet csoportjában játszott utolsó mérkőzésére (ahol már biztos volt az 5. hely), Kecskemétre az U17-es keret utazott el. Mivel a hazai csapatnál olyan játékosok játszottak, akik közül már többen bemutatkoztak a felnőtt első osztályban, ráadásul több helyen 4 év korkulönbség is volt a játékosok közt, hamar eldőlt, hogy nincs esélyünk pontot szerezni. Csapatunk végül 6-1-es vereséget szenvedett.

Az U17-es csapat már megnyerte a bajnokságot, így alaposan felforgatott összeállításban állt ki a III. kerület ellen. Ettől függetlenül nyerhetett volna a csapat, de a mérkőzés elején kiharcolt 1-0-s előnyt sajnos nem sokáig sikerült megtartani. A bajnokcsapat, azon kívül, hogy az U19-es csapat helyett játszott bajnokit, több játékosa is az idősebb csapatok segítségére volt a héten.

Az U16-nak nem sikerült a bravúr (győzni Kecskeméten), ami esetén elérhető lett volna a 2. hely a bajnokságban. Az utolsó mérkőzésen, hétfőn 5-0-s vereséget szenvedett csapatunk az egy évvel idősebb Kecskemét ellen, így a hazaiak és a Gödöllő mögött a 3. helyen zártunk.

Az U14-es csapatnak sikerült legsűrűbbre az idény vége. Amint véget értek a futsal küzdelmek, rögtön egy sorozatos, szerda-szombat bajnoki és Bozsik program terhelés várt a csapatra, több héten keresztül. Ennek ellenére a csapat nem esett össze és a szezon utolsó mérkőzésein is - még ha az egy évvel idősebbektől vereségeket is szenvedtünk - jó játékot produkált. Az utolsó három mérkőzésen, ha csak a félidei eredményeket nézzük, 4 pontot gyűjtöttünk a 0 helyett. 

 

U21


Újbuda - Airnergy HFC 6-3 (3-1)

Összeállítás: Keserű - Juhász (Csatlós), Gauzer, Simon (Sipos), Balogh - Méder, Dévényi D., István, Baksa (Gecse) - Földi, Maka (Bujbáczi)

Cserék: Sipos, Csatlós, Bujbáczi, Gecse, Lajtos, Zsoldos

Gólszerzők: Sipos (2), István

Edzői értékelés (Földesi Károly): A két támadósor közti különbség döntött! Gratulálok a két fiatal játékához (István, Dévényi) akik példaértékű teljesítményt nyújtottak!

Airnergy HFC - III. kerület 2-1 (1-0)

Összeállítás: Keserű (Lajtos) - Sipos (Gulyás), Seres, Gauzer, Széles (Pallus) - Varga, István, Dévényi D. (Gecse), Kurucz (Simon), Baksa - Bujbáczi

Csere: Gulyás, Gecse, Pallus, Simon, Lajtos, Zsoldos

Gólszerzők: Bujbáczi, Sipos

Edzői értékelés (Földesi Károly): Végre győzelem!!! Az első félidőben jól játszottunk, de a félidei kényszerű csere után nem volt egyszerű.

 

U19


Kecskemét U21 - Airnergy U19 6-1 (5-1)

Összeállítás: Keserű (Fazekas) - Pavelcsák, Varga, Juhász Á. (Vozári), Balogh (Gauzer) - Csatlós (Gecse), Juhász B. (Farkas), István - Bujbáczi, Erdei (Földi), Dévényi (Kárpáti)

Cserék: Gauzer, Gecse, Földi, Vozári, Kárpáti, Fazekas, Farkas 

Gólszerző: Bujbáczi

Edzői értékelés (Pördi Ádám): Sajnos már az első 20 percben elszálltak a pontszerzésről szőtt álmaink. Innentől kezdve "csak" a tisztes helytállás lehetett a célunk, ezt viszont maximálisan végrehajtottuk. A hazai játékosok zöme már bemutatkozott a felnőtt élvonalban, ilyen csapat ellen nem volt realitás a pontszerzés. Kellett egy kis idő amíg felvettük a gyorsabb ritmust, de utána már szervezetten és lelkesen védekeztünk és bizony a második félidőben vezettünk néhány szép támadást. Összességében büszkék lehetünk a teljesítményünkre, mert ekkora fizikális különbség ellenére is csapatként tudtunk együtt küzdeni és nem roppantunk össze a nyomás alatt!

 

U17


Airnergy - III.-ker 1-1 (1-1)

Összeállítás: Fazekas- Pavelcsák, Vozári, Juhász Á., Balogh - Csatlós, Juhász B., Jakubek - Horváth, Erdei, Kárpáti 

Cserék: Farkas, Dévényi D., Dévényi M., Králl, Nádasi 

Gólszerző: Erdei

Edzői értékelés (Pördi Ádám): Az első félidőben jól játszottunk, de nem volt átütő erő a támadásainkban. A kialakított lehetőségekből csak egyet tudtunk gólra váltani és mivel a félidő végén egy enyhén szólva is elkerülhető gólt kaptunk, így döntetlennel mehettünk pihenőre. A második félidőben a lelkesen és zártan védekező vendégek ellen nem tudtunk igazán nagy helyzetet kialakítani, főleg azért mert kapkodóvá vált a játékunk és az ívelgetésekre helyeztük a hangsúlyt. Összességében igazságos döntetlen született.

 

U16


Kecskemét - Airnergy HFC 5-0 (4-0)

Összeállítás: Nádasi - Berki K., Berki A., Keszthelyi, Králl - Fodor, Dévényi D., Jakubek., Szerdai - Daruka, Dévényi M.

Csere: Sásdi, Antal, Kozma, Bakos

Edzői értékelés (Simon Péter): A bajnokság utolsó mérkőzésén a bajnok csapat otthonában játszottunk, a hazaiak meg is adták a módját, hisz az NB1-es csapat stadionjában rendezték meg a találkozót. A körülmények ideálisak voltak, és megtapasztalhattuk, hogy milyen egy ilyen nagyszerű pályán játszani. Tudtuk a Kecskemétről, hogy akadémiai rendszerben dolgoznak, rendkívül erős, jó felépítésű játékosokból álltak. A KTE bajnokhoz méltóan kezdte a mérkőzést és az elején vezetést is szereztek.

A mérkőzés többi részén nem játszottunk alárendelt szerepet, 5-6 helyzetet ki is tudtunk alakítani, de egyet sem értékesítettünk. Végül is a CSAPATUNKRA nagyon büszkék lehetünk, az egész éves teljesítményünkre is, hiszen egy évvel idősebbek közt is bronzérmet sikerült szerezni. Gratulálok a csapatnak!


 

U14


Airnergy HFC - Gyöngyös  3-6 (3-2)

Összeállítás: Dallos - Pesti, Kelemen, Naphegyi, Kaplár - Balogh, Nagy, Varga - Mészáros, Szabó, Dudás

Cserék: Andrási, Szijártó, Sebők, Vonnák, Nagy

Gólszerzők: Varga, Balogh, Dudás

Edzői értékelés (Magyar Krisztián): Egy félidős csapat voltunk ma. Az első félidőben remekül játszottunk, támadásban és védekezésben is sorra kaptam vissza a csapattól az edzésen gyakoroltakat és ennél jobb nem is történhet egy edzővel. Játékunkban végre benne volt az a jó értelemben vett agresszivitás is, ami feltétlen fontos, ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt. A második játékrészben már nem tudtuk ezt a teljesítményt leadni és sajnos a cseréink sem tudtak újat adni a csapatnak. Összességében a hozzáállással és a mutatott játékkal meg voltam elégedve viszont a gyerekek miatt szomorú vagyok, mert megérdemelték volna a sikert.

Főnix Gold FC - Airnergy HFC  4-0 (0-0)

Összeállítás: Andrási - Pesti, Kelemen, Naphegyi, Kaplár - Balogh, Sásdi, Varga - Dudás, Sebők, Vonnák

Cserék: Szijártó, Nagy

Edzői értékelés (Magyar Krisztián): Nagyon szomorú vagyok, mert ezt a meccset gólokkal kellett volna nyernünk a játék és a helyzetek alapján is. Nagyon szépen és igazán jól futbaloztunk a mezőnyben csak a gólhelyzeteket nem tudjuk értékesíteni. Egyenlőre a csapatépítés abban a stádiumában tartunk, hogy nagyot léptünk előre, de még nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat. Látszik, hogy merre tartunk és mit akarunk.

Airnergy HFC - Gödöllő 1-4 (0-1)

Összeállítás: Dallos- Pesti, Kelemen, Naphegyi, Kaplár - Balogh, Sásdi, Varga - Mészáros, Dudás, Vonnák

Cserék: Andrási, Szijártó, Nagy, Sebők

Gólszerző: Kaplár

Edzői értékelés (Magyar Krisztián): Ismét egy olyan mérkőzés, ahol csak ha a számokat nézzük, sima vereséget szenvedtünk, azonban aki látta az első félidőt, igazán jó futballt láthatott a gyerekektől, amiből csak a gól hiányzott. Amellett, hogy elöl nem tudtuk berúgni a kidolgozott helyzeteinket, hátul sajnos durva egyéni hibákat is elkövettünk, amiből ellenfelünk gólt rúgott így hiába uraltuk a játékot, hátrányba kerültünk.

A második félidőben több játékosunk is elkészült erejével, ezért kevésbé tudtuk nyomás alatt tartani a Gödöllő csapatát, de még így is több lehetőségünk adódott az egyenlítésére és a fordításra. Ezekkel sajnos nem tudtunk élni és rendezetlenségünk miatt további gólokat kaptunk.

Összességében elmondhatjuk, hogy a bajnokság utolsó három meccsére kialakult a csapat stílusa, amit tovább kell csiszolnunk a jövőben, de ehhez az eddig edzéseken leadott 60%-hoz hozzá kell tennünk még legalább 20-at. Minden játékelem gyakorlásához maximális odafigyelésre van szükség mindenkitől és az egyéni technikai kivitelezésre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy minimalizáljuk a hibákat.

Nehéz évünk volt egy korosztállyal feljebb, de hiszem, hogy hasznot húzunk belőle és jövőre sok örömet szerzünk mindenkinek.




Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: